2012. április 23., hétfő

A táborról bővebben

Idén nyáron táboraink fő témája egy mese lesz. Nem szeretnénk többet elárulni róla, legyen a többi meglepetés! :-) Annyit viszont megoszthatunk Veletek, hogy miért jó feldolgozni egy mesét:

 - A Gyerekek fantáziája határtalan. Mi ennek nagyon örülünk, és szeretnénk, ha ez sokáig így is maradna, hiszen ki mondta, hogy felnőttként nem álmodozhatunk? Egy mesénél, történetnél bárki lehet sárkány, hercegnő, lovag, kismadár... Milyen jó is kicsit más bőrébe belebújni! Táboraink alatt minden gyerkőc elvarázsolódhat. A Te gyermeked hogyan képzeli el a történetet? Biztosan másképpen, mint a többiek. Itt az idő, most lesz lehetősége az ő saját elképzelése szerint megtervezni a jelmezét, lerajzolni a jeleneteket.

 - Angol táborról lévén szó, a mesét angolul olvassuk, játsszuk el. Egész mondatokat tudunk így csuda könnyedén megtanulni, hiszen a történet a szemünk előtt, tőlünk elevenedik meg. Természetesen a helyes hangsúlyra is odafigyelünk. 

- A jelszó: csapatmunka. Oda kell figyelnünk, mikor következünk mi, megvárni, amíg a másik elmondja a szövegét, emlékezni, melyik mozdulatot melyik követi... Tanulunk egy kis türelmet, odafigyelést. 

- Legyen a mese klasszikusan angol! A történet egyszerű, hogy közérthető legyen, de magával ragadó, és a tanulsága sem elhanyagolható!

Elég titokzatosak voltunk? :-) Gyertek el hozzánk táborozni, és minden kérdésre fény derül!

2012. április 17., kedd

Angol dalok otthonra

Szeretnénk a kisebbecskék figyelmébe ajánlani egy kedves angol nyelvű daloskönyvet, ami Helen Doron ajánlásával kerül a könyvespolcokra. Ha van kedvetek még kiegészíteni a nálunk tanultakat, vagy esetleg szerettek együtt szép képeskönyveket nézegetni, miközben a háttérben fülbemászó zene szól (persze mindez angolul :-) akkor ez a könyvecske ideális választás Nektek. 



Valójában ez egy dalos CD gyerekeknek, hozzá pedig egy szépen illusztrált, keménykötésű könyv, amit jó érzés kézbe venni. Angol szöveg az egyik, magyar fordítás a másik oldalon. 

A könyvet az alábbi linken lehet kedvezményesen megrendelni, vagy szerencsés esetben itt megnyerni!

Ha már a könyveknél tartunk, a Helen Doron módszer iránt komolyabban érdeklődőknek ajánljuk Helen Doron könyvét, amit szintén meg lehet rendelni!



És az már csak hab a tortán, hogy május 3 - án, csütörtökön Helen személyesen látogat el Budapestre, egészen pontosan az Europarkba, így a könyvet akár dedikáltatni is lehet vele! :-)

2012. április 4., szerda

Nyári táborok 2012 - Gyertek hozzánk táborozni!

Itt az idő, ismét elérkezett az ilyentájt aktuális kérdés: "mit csináljunk a nyáron?"... 
  
Gyertek hozzánk táborozni!!! 

Félnapos táborainkat 3 éves kor felett ajánljuk, 10 éves korig. Egy hét elindulásához minimum 5 gyermek jelentkezését várjuk, maximum létszám 8 fő. 

Programjaink Hétfőtől Péntekig, 9 órától 12 óráig: 

  9:00 Angol óra (kb. 60 perc) 
10:00 Tízórai, utána mozgásos foglalkozások 
11:00 Kézműveskedés 

Természetesen mindez angol nyelven! 

Tábor időpontjaink idén nyáron így alakulnak: 

1. hét: Június 25 - 29 
2. hét: Július 02 - 06 
3. hét: Július 09 - 13 
4. hét: Július 16 - 20 
5. hét: Augusztus 06 - 10 
6. hét: Augusztus 13 - 17 
7. hét: Augusztus 27 - 31 

Egy hét program ára előjelentkezésben május 20 - ig 14.990 Forint, utána teljes áron 16.990 Forint. 

Jelentkezni elérhetőségeinken lehet! 
 bp16@helendoron.com 
+36 - 20/393 - 3349 

 Várjuk a Gyerekeket sok szeretettel!!!