2012. január 18., szerda

Az angol nyelv fontos!! De miért is?

Ez a bejegyzés egy nagyon egyértelmű kérdésre próbál választ adni. Azt hiszem, manapság mindenki tudja, a saját bőrén tapasztalja, hogy az angol nyelv mennyire fontos a mindennapokban is, mennyire része az életünknek. Megpróbáljuk röviden, pontokban összefoglalni, miért is fontos (jól) angolul tudni. 

1. A statisztikák szerint 446 millió anyanyelvi beszélője van napjainkban. A Föld lakosságához képest az anyanyelvi beszélők száma százalékosan csökken, viszont a világ első számú másodikként használt nyelve az angol. Kb. 650 millióan beszélik jól első vagy második nyelvként és 2-3 milliárd közé teszik azok számát akik néhány szót értenek a nyelvből. (forrás: wikipedia)

2. Az Európai Unió egyik hivatalos és munkanyelve.

3. Az angolul tanulók közül csak több mint minden 100. tud az alapszintnél jobban, viszont ezt a nyelvet tanulják a világon a legtöbben.
4. Egyben a legelterjedtebb számítógépes nyelv is.

5. A tudomány is ezt a nyelvet használja.

6. A zenében is meghatározó, slágereink zömét angolul éneklik. 

7. A filmek világában is igen gyakori (gondoljunk csak Hollywoodra, a sztárokra.)

Természetesen a felsoroltakon kívül számtalan más egyéb okot is tudnánk mondani, miért is érdemes pont angolul tanulni: ha lehetünk egy picit szubjektívek, akkor mondhatnánk, hogy az angol az a nyelv, amit bárhol a világban használhatunk; ami összeköt ismeretlen embereket; amit ha meghallunk, biztosan tudjuk, hogy angolt hallottunk; amivel az interneten elboldogulunk; és ismerete az említett okok által kicsit világpolgárrá varázsol minket. 

(A tények forrása: http://hu.wikipedia.org/wiki/Angol_nyelv)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése