2012. február 16., csütörtök

Can you feel it?

Egyik régebbi bejegyzésünkben arról írtunk, mennyire érdemes dolgokat a hangjuk alapján is megtanulni, felismerni. Ha nem csak a szemünket használjuk a tanuláshoz, hanem más érzékszerveinket is, még könnyebben rögzül az új, vagy erősödik meg a már ismert információ. Nagyszerű tanulási lehetőség a tapintás utáni felismerés. 


Egy nagyobb zsákba vagy dobozba gyűjtsünk össze játékokat - plüssállatokat, kis főzőedényeket, játékautót, kedvenc babát, stb... (Természetesen tematikusan is lehet, mondjuk csak játék zöldségeket.) Kössük be a gyerkőc szemét egy puha sállal, és kérjük meg, hogy keressen meg nekünk egy konkrét tárgyat, vagy amit éppen megfog, arról próbálja megmondani, mi is talált. Figyelem, csak a kezeit használhatja, illetve a füleit, orrát is, hiszen a tárgyat meg lehet rázni, szagolgatni, a lényeg, hogy ne lássa. Nagyon vicces, ha cseréltek, és a Te szemedet is bekötitek, és Neked kell megtalálni, amit ő mond! 



 

A foglalkozásainkon is gyakran alkalmazzuk a tapintásos módszert. Az egyik kedvencünk ez a sárkányos könyvecske, itt elmeséljük a történetet és a gyerekek kitapinthatják a sárkányok különböző mintázatát. Cél a különböző tulajdonságok megtanítása tapintás során (kemény, szúrós, puha...)

Jó szórakozást kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése