2012. június 7., csütörtök

Nézd új szemmel... 1. - Wheel of fortune

Hétköznapi tárgyak új szemmel. Sorozatunk első bejegyzésében egy, a kék - sárga svéd négybetűs áruház termékei között található kínálótálat nézzük meg közelebbről. Hogy az eredeti funkciója mi is pontosan? Pizzatál, sajtkínálótál... a lényege, hogy forog, így az asztalnál mindenki ki tudja venni a részét a neki tetsző ételekből. 

Szerencsekerék
Nálunk is hasonlóan működik, de nem ételekkel, hanem leginkább képekkel, vagy írott szöveggel. Viszont itt nem lehet csak úgy választani: pörgetni kell, mint a szerencsekereket, így lett a neve: The wheel of fortune. A képek gyurmaragasztóval rögzülnek, a Gyerekek pörgetnek, jó hangos 'STOP' felkiáltással megállítjuk, és a pörgető felé néző képet kell azonosítani, természetesen angolul, hogy mi is látható rajta. Azt a képet a pörgető megnyerte, és a játék megy tovább, amíg el nem fogynak a képek.

Wheel of fortune in action
Miért jó ez a játék? 

- Mert játékos formában lehet számon kérni a tanult szavakat. 
- Mert türelemre tanítja a gyerekeket, ki kell várni a sorukat. 
- Mert a tálat pörgetni nagyon vicces! 

Nem vagyunk biztosak benne, hogy kapható-e még, de ha legközelebb az említett áruházban jártok, és meglátjátok ezt a tálat, tuti hogy nem a sajtkínálás ugrik be róla! :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése